18 Haziran 2011 Cumartesi

Luther

BBC'nin hala yayımı devam eden dizisi, Londra'nın aykırı dedektifi John Luther'in maceralarını ekrana taşıyor. İdris Elba'nın canlandırdığı Luther karakteri, kıvrak zekası ve sınır tanımaz cesareti ile her bir bölümde yeni bir olayı çözerken; kendisine delilik eşiğini aşmış dahi Alice Morgan (Ruth Wilson) eşlik ediyor [/ köstek oluyor].  2010'da 6 bölümü çekilmiş olan dizinin uzun bir aradan sonra 2011'de yeni bölümleri çekilmeye başlandı.


Konusu


Luther öncelikle her bölümü bağımsız olarak takip edilebilecek bir polisiye dizi. Londra sokaklarının puslu, gri, basık havasında insankızının/oğlunun en karanlık yanlarına şahitlik ediyor ve Luther'in suçluları kendi adalet anlayışı ile cezalandırmasına, hukuk ve adalet kavramlarını sorgulaya sorgulaya ve/ama her seferinde içten gelen önlenemez bir zevkle, eşlik ediyorsunuz. Luther'in çalkantılı özel hayatı ve dahi Alice ile olan kendine has ilişkisi de ilk bölümden itibaren devamlılık arz eden hikayeler olarak dizide işleniyor.


İzlemeli mi?


Polisiye severlerin diziyi zevkle izleyecekleri kesin. İlginç hikayeler ve bu olayları Luther'in nasıl çözeceğinin belirsizliği her seferinde izleyiciyi meraklandırıp bir sonraki bölümü izleme arzusu uyandırıyor. Elba, Wilson ve yan rollerdeki diğer oyuncuların güçlü oyunculukları bölümleri daha da izlenebilir kılıyor. Elba bu dizideki rolü ile zaten 2010 Golden Globe'a aday olmuştu; ancak harikalar diyarından çıkma tipi, Hawking'e taş çıkaran zekası, Hannibal ile yarışır soğukkanlılığı ile Alice'i canlandıran Wilson'ın çıkardığı iş kesinlikle azımsanamayacak nitelikte.


Türü: Psikolojik - Polisiye
Yapım Yılı: 2010 - 2011 devam ediyor
Yaratıcı: Neil Cross
Oyuncular: İdris Elba
                      Ruth Wilson
Tema Müziği: Massive Attack - Paradise Circus
Kanal: BBC


Nereden İzlenebilir?


http://yabancidiziizle.com/dizi/luther
http://diziport.com/luther-izle

15 Haziran 2011 Çarşamba

İljimae

Kore'den bir Robin Hood hikayesi İljimae... 
Ve babasının katilini arayan bir çocuğun, kaderin bağladığı insanların... 
Joseon Hanedanlığı zamanında geçen dizi, 9 yaşında babasının öldürülmesine tanık olan, kimliğini ifşa etmemek için annesini taşlayan, bunların yarattığı şokla hafızasını kaybeden Lee Geom'un diğer bir adı ile Yong'un veya İljimae'nin yaşamını anlatıyor. 2008 yılında 20 bölüm olarak SBS Kanalında yayımlanmış olan bu tarihi drama, % 20'lerin üzerinde rating oranları ile döneminin en başarılı yapıtları arasında yer almıştır.

Konusu

Asil bir aileden gelen Lee Geom'nun hayatı, babasının siyasi rakiplerinin suikastine kurban gitmesi ile tamamen değişir. Babasının "Sen yaşamalısın" sözlerini kendisine düstur edinen Lee Geom kaçar. Annesi ve kız kardeşi düşmanlarınca ele geçirilen, babası ölen, bunların üzerine bir de kendini kurtarmak için annesini taşlamak zorunda kalan çocuk, olanları kaldıramaz ve hafızasını yitirir. Gerçek kimliğinden habersiz, kendisine Yong ismini vermiş üvey anne ve babası tarafında yetiştirilen Geom'un hayatı, hafızasının yerine gelmesi ile yeni bir yola girer. O artık İljimae'dir. (İljimae: bir erik dalı) Başına gelenlerin sorumlusunu arayan genç adam, bundan böyle gündüzleri sokak serserisi Yong, geceleri zengin insanların evlerine giren, haksızlığa uğrayan fakirlerin yardımcısı hırsız İljimae olacaktır.

İzlemeli mi?

Sürükleyici olay örgüsü, itinalı senaryosu, başarılı oyunculukları için bu dizi kesinlikle izlenmeli. İlk bölümlerde her ne kadar karmaşık görünen olayları takip edebilmek için emek harcamak gerekse de bu dramayı izlemek o emeğe değer diye düşünüyorum. Dram ve komediyi bir potada eritmiş olan yapım izleyeni bir yandan ağlatırken bir yandan güldürüyor. Aksiyon ve dövüş sahneleri ile de keyif ve heyecanlı anlar yaşatıyor. 
Başrollerdeki kadın aktrisler ve canlandırdıkları karakterler zayıf kalmış olsalar da güçlü yan roller ve Lee Joon Ki'nin özenli oyunculuğu bu açığı kapatıyor. Lee Geom karakterinin gelişim ve dönüşümü de itina ile işlenmiş.
Bununla birlikte şunu da akılda tutmakta fayda var: Bu dizinin dünyaya dair söyleyecek bir sözü var. Erdemli olmayı öğütlerken insan hayatının kıymetini vurguluyor ve karşılıksız sevmenin değerini gösteriyor.
Salman Rüşti televizyon dizileri roman ve sinemanın yerini aldı diyor ya, İljimae da tarihi diziler çekmek konusundaki başarısı tartışılmaz olan Kore drama sektörünün roman tadında çalışmalarından biri.
Ama.... Benim gibi acıklı sonlardan haz etmeyenler... Kendinizi şimdiden hazırlayın..........

Türü:Tarihi - Romans
Yapım Yılı : 2008
Bölüm Sayısı : 20


Nereden izlenebilir? 

İngilizce altyazılı

Türkçe altyazılı

10 Haziran 2011 Cuma

City Hunter

Ünlü Japon Mangası City Hunter'ın Kore versiyonu olan dizi, bir öc alma ve buna eşlik eden aşk hikayesini anlatıyor. 20 Bölüm olan dizinin ilk yayım tarihi 25 Mayıs 2011. Çarşamba ve perşembe akşamları SBS Kanalında yayımlanan dizinin ağustos ayında gösteriminin bitmesi planlanıyor. Kore dizi sektöründe son dönemlerin en gözde oyuncusu Lee Min-Ho ile Sungkwunkwan Scandal'ın başrolünü üstlenmiş olan Park Min-Young'u buluşturan City Hunter, bu sezonun en iddialı yapımlarından biri.


Konusu


Babası gizli bir askeri harekat esnasında kendi ülkesinin ileri gelenlerinin ihanetiyle öldürülen Lee Yoon-Sung, babasının arkadaşı Lee Jin-Pyo tarafından öç almak için yetiştirilir. Dövüş teknikleri, atıcılık konusunda üstün yeteneklerle donatılmış MIT doktoralı Lee Yoon-Sung, 28 sene sonra Güney Kore'ye intikamı için geri döner.
Lee Yoon-Sung Seul'de bir yandan kendi yöntemleri ile intikamını almaya uğraşırken bir yandan da haksızlığa uğrayanlara yardım edecek, bu hikayelere de Kim Na-Na ile olan gel gitli ilişkisi eşlik edecek.


İzlemeli mi?


Öncelikle Lee Min-Ho'nun gün geçtikçe gelişen oyunculuğu için izlemeli. Boys over Flowers'tan sonra başrolünü üstlendiği Personal Preference ile kendini kanıtlayan Lee, bu dizide başarısının geçici olmadığını ve Kore dizi ve sinema sektörünün aranan oyuncularından olacağını gösteriyor. 
Bununla birlikte dizinin sürükleyici bir hikayesi ve buna eşlik eden başarılı bir görsel anlatımı var. Görüntü yönetmeliği ve özelikle dizi müzikleri ortalamanın çok üzerinde. 
Ancak senaryoda akıcılık konusunda problemler olduğunu söylemekte fayda var. Konuları açıklamak için kullanılan sahnelerin gereksiz yere uzatılması sıkıcı olabiliyor. Tabii diziyi internetten izlemenin faydası bu sahneleri atlayabilme şansı!!! Fakat bu yöntem aleyhe dönüp hikayeyi anlayamama riskini de içerisinde barındırıyor! 
Ayrıca bir çok kişi tarafından görülmüş olmasına rağmen kimsenin Lee Young-Soon'u tanımaması, neredeyse her bölümde rastladığımız devam problemleri ve mantık hataları izleme keyfini ister istemez azaltıyor. Açık ki senaryoya pek vakit ayıramamış ya da yazdıklarını bir kere daha okumayı unutmuşlar.
Bununla birlikte ilk bölümlerdeki aksiyon sahnelerinin sayısının bölümler ilerledikçe azalması da aksiyon severler için bir hayal kırıklığı yaratıyor. 
Öte yandan...
İzlememeli... Zira insanda inanılmaz bir iPhone4 satın alma isteği uyandırıyor!!! Her bölümden sonra insanın tası tarağı satıp Apple Store'a koşası geliyor!!! 
Aaa tabii bir de Hyundai!!!
Bu sebeple diziyi izlemek isteyenlerin reklamlara karşı bağışıklıklarını arttırmalarında fayda var!



Türü: Aksiyon-Romans 
Yapım Yılı : 2011
Orijinal Kanal : SBS
Bölüm Sayısı : 20 
Yönetmen : Jin Hyeok
Hikaye : Tsukasa Hojo
Senaryo : Hwang Eun-Kyung, Choi Soo-Jin
Oyuncular : Lee Min-Ho
                      Park Min-Young



Nereden izlenebilir?


İngilizce altyazılı: 
               Diziyi İngilizce alt yazısı ile ilk olarak buradan izleyebilirsiniz.

İngilizce alt yazılı veya altyazısız:
               Diziyi altyazısız hali ile ilk yayımlayan internet sitesidir.

Türkçe alt yazılı veya altyazısız:
                Bu siteden de altyazısız haline hızla erişebilirsiniz. İngilizce altyazılar eklendikten kısa bir süre sonra da Türkçe altyazılı olarak City Hunter izlenebilir.