10 Haziran 2011 Cuma

City Hunter

Ünlü Japon Mangası City Hunter'ın Kore versiyonu olan dizi, bir öc alma ve buna eşlik eden aşk hikayesini anlatıyor. 20 Bölüm olan dizinin ilk yayım tarihi 25 Mayıs 2011. Çarşamba ve perşembe akşamları SBS Kanalında yayımlanan dizinin ağustos ayında gösteriminin bitmesi planlanıyor. Kore dizi sektöründe son dönemlerin en gözde oyuncusu Lee Min-Ho ile Sungkwunkwan Scandal'ın başrolünü üstlenmiş olan Park Min-Young'u buluşturan City Hunter, bu sezonun en iddialı yapımlarından biri.


Konusu


Babası gizli bir askeri harekat esnasında kendi ülkesinin ileri gelenlerinin ihanetiyle öldürülen Lee Yoon-Sung, babasının arkadaşı Lee Jin-Pyo tarafından öç almak için yetiştirilir. Dövüş teknikleri, atıcılık konusunda üstün yeteneklerle donatılmış MIT doktoralı Lee Yoon-Sung, 28 sene sonra Güney Kore'ye intikamı için geri döner.
Lee Yoon-Sung Seul'de bir yandan kendi yöntemleri ile intikamını almaya uğraşırken bir yandan da haksızlığa uğrayanlara yardım edecek, bu hikayelere de Kim Na-Na ile olan gel gitli ilişkisi eşlik edecek.


İzlemeli mi?


Öncelikle Lee Min-Ho'nun gün geçtikçe gelişen oyunculuğu için izlemeli. Boys over Flowers'tan sonra başrolünü üstlendiği Personal Preference ile kendini kanıtlayan Lee, bu dizide başarısının geçici olmadığını ve Kore dizi ve sinema sektörünün aranan oyuncularından olacağını gösteriyor. 
Bununla birlikte dizinin sürükleyici bir hikayesi ve buna eşlik eden başarılı bir görsel anlatımı var. Görüntü yönetmeliği ve özelikle dizi müzikleri ortalamanın çok üzerinde. 
Ancak senaryoda akıcılık konusunda problemler olduğunu söylemekte fayda var. Konuları açıklamak için kullanılan sahnelerin gereksiz yere uzatılması sıkıcı olabiliyor. Tabii diziyi internetten izlemenin faydası bu sahneleri atlayabilme şansı!!! Fakat bu yöntem aleyhe dönüp hikayeyi anlayamama riskini de içerisinde barındırıyor! 
Ayrıca bir çok kişi tarafından görülmüş olmasına rağmen kimsenin Lee Young-Soon'u tanımaması, neredeyse her bölümde rastladığımız devam problemleri ve mantık hataları izleme keyfini ister istemez azaltıyor. Açık ki senaryoya pek vakit ayıramamış ya da yazdıklarını bir kere daha okumayı unutmuşlar.
Bununla birlikte ilk bölümlerdeki aksiyon sahnelerinin sayısının bölümler ilerledikçe azalması da aksiyon severler için bir hayal kırıklığı yaratıyor. 
Öte yandan...
İzlememeli... Zira insanda inanılmaz bir iPhone4 satın alma isteği uyandırıyor!!! Her bölümden sonra insanın tası tarağı satıp Apple Store'a koşası geliyor!!! 
Aaa tabii bir de Hyundai!!!
Bu sebeple diziyi izlemek isteyenlerin reklamlara karşı bağışıklıklarını arttırmalarında fayda var!



Türü: Aksiyon-Romans 
Yapım Yılı : 2011
Orijinal Kanal : SBS
Bölüm Sayısı : 20 
Yönetmen : Jin Hyeok
Hikaye : Tsukasa Hojo
Senaryo : Hwang Eun-Kyung, Choi Soo-Jin
Oyuncular : Lee Min-Ho
                      Park Min-Young



Nereden izlenebilir?


İngilizce altyazılı: 
               Diziyi İngilizce alt yazısı ile ilk olarak buradan izleyebilirsiniz.

İngilizce alt yazılı veya altyazısız:
               Diziyi altyazısız hali ile ilk yayımlayan internet sitesidir.

Türkçe alt yazılı veya altyazısız:
                Bu siteden de altyazısız haline hızla erişebilirsiniz. İngilizce altyazılar eklendikten kısa bir süre sonra da Türkçe altyazılı olarak City Hunter izlenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder