18 Haziran 2011 Cumartesi

Luther

BBC'nin hala yayımı devam eden dizisi, Londra'nın aykırı dedektifi John Luther'in maceralarını ekrana taşıyor. İdris Elba'nın canlandırdığı Luther karakteri, kıvrak zekası ve sınır tanımaz cesareti ile her bir bölümde yeni bir olayı çözerken; kendisine delilik eşiğini aşmış dahi Alice Morgan (Ruth Wilson) eşlik ediyor [/ köstek oluyor].  2010'da 6 bölümü çekilmiş olan dizinin uzun bir aradan sonra 2011'de yeni bölümleri çekilmeye başlandı.


Konusu


Luther öncelikle her bölümü bağımsız olarak takip edilebilecek bir polisiye dizi. Londra sokaklarının puslu, gri, basık havasında insankızının/oğlunun en karanlık yanlarına şahitlik ediyor ve Luther'in suçluları kendi adalet anlayışı ile cezalandırmasına, hukuk ve adalet kavramlarını sorgulaya sorgulaya ve/ama her seferinde içten gelen önlenemez bir zevkle, eşlik ediyorsunuz. Luther'in çalkantılı özel hayatı ve dahi Alice ile olan kendine has ilişkisi de ilk bölümden itibaren devamlılık arz eden hikayeler olarak dizide işleniyor.


İzlemeli mi?


Polisiye severlerin diziyi zevkle izleyecekleri kesin. İlginç hikayeler ve bu olayları Luther'in nasıl çözeceğinin belirsizliği her seferinde izleyiciyi meraklandırıp bir sonraki bölümü izleme arzusu uyandırıyor. Elba, Wilson ve yan rollerdeki diğer oyuncuların güçlü oyunculukları bölümleri daha da izlenebilir kılıyor. Elba bu dizideki rolü ile zaten 2010 Golden Globe'a aday olmuştu; ancak harikalar diyarından çıkma tipi, Hawking'e taş çıkaran zekası, Hannibal ile yarışır soğukkanlılığı ile Alice'i canlandıran Wilson'ın çıkardığı iş kesinlikle azımsanamayacak nitelikte.


Türü: Psikolojik - Polisiye
Yapım Yılı: 2010 - 2011 devam ediyor
Yaratıcı: Neil Cross
Oyuncular: İdris Elba
                      Ruth Wilson
Tema Müziği: Massive Attack - Paradise Circus
Kanal: BBC


Nereden İzlenebilir?


http://yabancidiziizle.com/dizi/luther
http://diziport.com/luther-izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder